افسردگی فصلی : علائم و روش های درمان آن

افسردگی فصلی
نگاهی کلی به افسردگی فصلی

افسردگی فصلی یکی از انواع افسردگی می باشد که به دلیل دوره ای بودن آن و تکرار همه ساله ی آن، برای فرد مبتلا، بسیار ناخوشایند است.

هر وقت سخن از افسردگی فصلی به میان می آید، یاد یکی از مراجعانم می افتم که با این مشکل دست و پنجه می کرد. او توصیف جالبی از این مشکل داشت: « ماه هاست که آن را احساس می کنم، مانند یک لایه اضافی حجیم در زیر ژاکت زمستانی خود.  بیماری ناخوشایندی که نمی توانم از شر آن خلاص شوم. روزهایی وجود دارد که خوب نمی توانم فکر کنم و احساس سردرگمی و گیجی دارم».

علوه بر این، فردی که به افسردگی فصلی دچار است، ممکن است بیشتر غذا بخورد، مخصوصا غذاهایی که شامل مقادیر زیادی از کربوهیدرات باشد. همچنین ممکن است چیزهایی که قبلا شما را هیجان زده می کردند، دیگر نمی توانند هیجان انگیز باشند.

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی فصلی، مدت کوتاهی را با ناراحتی سپری می‌کنند و یا دیگر مانند سابق شاداب نیستند. بعضی اوقات این تغییرات خلقی با تغییر فصول شروع و به پایان می رسد.

 ممکن است افراد با کوتاه شدن روزها در پاییز و زمستان احساس سرخوردگی و یا غمگینی کنند و در بهار که ساعات روشنایی روز افزایش می یابد احساس بهتری داشته باشند .

در برخی موارد این تغییرات خلقی جدی تر بوده و می تواند بر احساسات، تفکر و رسیدگی فرد به کارهای روزمره اش تاثیر بگذارد.

اگر هر زمان که فصل تغییر می کند تغییرات قابل توجهی در خلق و خوی و رفتار خود مشاهده کردید، ممکن است از اختلالات عاطفی فصلی که نوعی افسردگی به نام افسردگی فصلی است رنج ببرید.

احساس غم، اندوه و یا احساس درماندگی، همه اینها علائم اختلال افسردگی فصلی هستند که مربوط به تغییر فصول است.

افسردگی فصلی تقریباً  در زمان یکسانی از سال  شروع و در زمانی مشخص پایان می یابد. در حین این ماه ها انرژی شما کم می شود و بدخلق می شوید.

در بیشتر موارد علائم این نوع افسردگی از اواخر پاییز و اوایل زمستان شروع می‌شود و در بهار و تابستان از بین میرود. این افسردگی به عنوان الگوی زمستانی یا افسردگی زمستانی نیز شناخته می شود.

برخی از افراد ممکن است در ماه های بهار و یا تابستان دوره های افسردگی را تجربه کنند که این نوع اختلال الگوی تابستانی یا افسردگی تابستانی نامیده می شود و کمتر شایع است.

12 علامت افسردگی فصلی پاییز و زمستان

علائم افسردگی فصلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. خوابیدن بیش از حد
  2. تغییرات اشتها، به ویژه اشتیاق به غذاهای پرکربوهیدرات
  3. افزایش وزن
  4. احساس خستگیمفرط
  5. پایین بودن سطح انرژی
  6. مشکل در تمرکز
  7. افزایش میل به تنها بودن
  8. غمگینی
  9. اضطراب
  10. تحریک پذیری
  11. از دست دادن علاقه به  فعالیت های معمول ، از جمله کناره گیری از فعالیت های اجتماعی
  12. افکار مرگ یا خودکشی
4 عامل افزایش دهنده خطر ابتلا به افسردگی فصلی

برخی عوامل می توانند در خطر ابتلا به افسردگی فصلی در فرد تاثیر بگذارد. در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

  1. جنسیت: زنان بیشتر از مردان دچار افسردگی فصلی می شوند، اگرچه این ممکن است به دلیل شیوع افسردگی کلی در زنان باشد.

 طبق یک بررسی جامع در سال ۲۰۱۵ نشان داده شد که میزان ابتلای زنان به افسردگی فصلی ۴ برابر بیشتر از از مردان است.

  1. جغرافیای محل زندگی: موسسه بهداشت و روان آمریکا اعلام  می‌کند که زندگی دورتر از خط استوا می تواند خطر ابتلا به افسردگی فصلی را افزایش دهد.

 افرادی که در مکان های زندگی می‌کنند که زمستان هایی با  روزهای  بسیار کوتاه دارند، مستعدتر هستند.

  1. سابقه خانوادگی: بستگان نزدیک با سابقه انواع دیگر افسردگی می تواند احتمال ایجاد افسردگی فصلی را افزایش دهد.
  2. سابقه شخصی افسردگی:افرادی که سابقه افسردگی یا  اختلال دو قطبی دارند و همچنین کسانی که در حال حاضر تجربه نوعی از افسردگی را دارند احتمال بیشتری دارد که به این نوع افسردگی مبتلا شوند.

 با این حال پزشک فقط در صورت بروز علائم افسردگی در هر سال در یک فصل خاص، می توانند افسردگی فصلی را تشخیص دهند.

4 عامل ایجاد افسردگی فصلی

محققان بیش از سه دهه است که در مورد افسردگی فصلی مطالعه کرده اند. آنها مکانیسم های مختلفی را برای توضیح اینکه چگونه کمبود نور در زمستان و پاییز ممکن است باعث افسردگی شود ارائه داده اند.

 با این حال تا کنون مشخص نشده است که چرا این مسئله برخی افراد را بسیار شدیدتر از دیگران تحت تاثیر قرار می دهد.

 علت خاص افسردگی فصلی هنوز ناشناخته مانده است، اما برخی از عواملی که ممکن است باعث ایجاد این افسردگی شوند، عبارتند از :

  1. تغییر در در ساعت بیولوژیکی بدن شما(ریتم شبانه روزی):

 کاهش سطح نور خورشید در پاییز و زمستان ممکن است موجب افسردگی زمستانی شود. این کاهش نور خورشید ممکن است ساعت داخلی بدن شما را مختل کرده و منجر به احساس افسردگی شود.

  1. سطح سروتونین: سروتونین ماده شیمیایی مغز( انتقال دهنده عصبی) که بر خلق و خوی تاثیر می‌گذارد، ممکن است در افسردگی فصلی نقش داشته باشد.

 کاهش نور خورشید می تواند باعث افت سروتونین شود که می تواند موجب افسردگی شود. نوعی  دیگر از انتقال دهنده های عصبی که در تولید پیام رسان های شیمیایی نقش دارد دوپامین می باشد. دوپامین می‌تواند به هورمون هایی تبدیل شود که فشار خون و دمای بدن را کنترل می کند که بسته به زمان روز تغییر می کنند.

 سروتونین می تواند به هورمونی به نام ملاتونین تبدیل شود که به مغز علامت می‌دهد که زمان خواب فرا رسیده است.

  1. سطح ملاتونین: تغییر فصل می‌تواند تعادل سطح ملاتونین بدن را که در الگوهای خواب و خلق و خو نقش دارد، مختل کند.
  2. مسائل ژنتیکی: اختلال افسردگی فصلی الگوی مشخصی از وراثت ندارد. به طور کلی خطر ابتلا به این بیماری برای بستگان درجه یک (مانند پدر و مادر یا خواهر و برادر)  در افراد مبتلا بیشتر است.

مطالعات نشان داده است که تقریبا ۱۵ درصد از افراد مبتلا به افسردگی فصلی دارای یک خویشاوند درجه یک هستند که این بیماری را نیز دارد.

 بسیاری از افراد مبتلا به این نوع افسردگی دارای خویشاوندانی با سایر اختلالات خلقی روانی مانند اختلال افسردگی اساسی یا اسکیزوفرنی هستند.

افسردگی فصلی چگونه تشخیص داده میشود؟

اگر علائم افسردگی فصلی را دارید  خودتان به تنهایی نمی توانید آن را به درستی تشخیص دهید. برای ارزیابی دقیق باید به پزشک مراجعه کنید.

 ممکن است مشکل جسمی داشته باشید که باعث افسردگی شده است، اما بسیاری از اوقات، این اختلال، یک اختلال عاطفی فصلی بسیار پیچیده تر است.

اگر فکر می‌کنید از این نوع افسردگی رنج می برید با پزشک خود یا روانشناس خود در مورد نگرانی های خود صحبت کنید. ممکن است پرسشنامه های خاصی را پر کنید تا مشخص شود علائم شما با معیارهای افسردگی فصلی مطابقت دارد یا خیر.

برای تشخیص افسردگی فصلی فرد باید معیارهای زیر را داشته باشد:

  • باید دارای علائم افسردگی اساسی یا علائم اختصاص ذکر شده در بالا باشد.
  • دوره های افسردگی باید حداقل طی دو سال متوالی در فصول خاص( یعنی فقط در ماه زمستان یا ماه‌های تابستان) رخ دهد.

 با این حال ممکن است همه افراد مبتلا به افسردگی فصلی هرسال علائم را تجربه نکنند.

  • دوره های افسردگی فصلی باید بسیار بیشتر از سایر دوره‌های افسردگی باشد که فرد در سایر اوقات سال، در طول زندگی خود تجربه می کند.

2 باور غلط درباره درمان افسردگی فصلی و روش های جایگزین آن ها

هرچند که این نوع افسردگی  قابل درمان است اما باورهای اشتباهی برای درمان آن نیز به وجود آمده است.

ابتدا به باورهای غلط و بعد به درمان صحیح افسردگی زمستانی اشاره خواهیم کرد.

  1. باور غلط: برنزه شدن به تسکین علائم کمک می کند

همه ما می‌دانیم که زیر نور آفتاب قرار گرفتن روحیه ما را بالا می برد اما آیا واقعاً به افسردگی فصلی کمک می کند ؟

همه ما دوست داریم تابستانی  پر نور داشته باشیم و غالباً برای رسیدن تابستان روز شماری میکنیم.  اغلب بسیار کم از کرم‌های ضدآفتاب برای ساعت ها در معرض آفتاب بودن استفاده می کنیم .

در معرض مستقیم نور آفتاب بودن، مخصوصاً به مدت طولانی می‌تواند سلامتی ما را بسیار تحت تاثیر قرار دهد. مهمترین خطرات در معرض نور آفتاب قرار گرفتن شامل آفتاب سوختگی، سرطان پوست و آسیب دیدن چشم ها می شود.

در حالی که پزشکان برای کاهش علائم افسردگی فصلی ورزش را توصیه می کنند و همچنین در طول تابستان به دلیل گرمای بیشتر و روزهای طولانی تر احساس افسردگی کمتری می کنیم، اما اثرات در معرض نور آفتاب قرار گرفتن روی افسردگی خطرات بیشتری نسبت به فواید آن دارد.

درمان جایگزین باور غلط شماره 1: نور درمانی

 ممکن است شما هرگز در مورد آن چیزی نشنیده باشید ، اما این روش می تواند روشی صحیح و موثر برای درمان این نوع افسردگی شما باشد ( افسردگی و غلبه من برتر).

این روش، روشی جایگزین و ایمن تر از برنزه شدن و در معرض نور مستقیم خورشید قرار گرفتن است.

یک روش درمانی که علائم افسردگی فصلی را با قراردادن افراد در معرض نور از طریق جعبه یا لامپ خاصی درمان میکند.

این شکل از درمان سال هاست که وجود دارد و به این صورت است که دستگاهی به صورت لامپ یا جعبه درمی آید و تقریباً با نور طبیعی اثراتی ایجاد می‌ کند که می‌ تواند مواد شیمیایی را در مغز تحریک کند و باعث تنظیم خلق و خوی شود.

به نظر می رسد این روش، یک گزینه درمانی بسیار ایمن برای درمان افسردگی فصلی است.  زیرا در این روش از باند باریکی از نوعی نور ماورا بنفش، که مفید ترین نوع نور درمانی را تامین می کند، استفاده می شود و در عین حال خطر ابتلا به سرطان های پوست و آسیب پوستی را که می تواند در اثر برنزه شدن ایجاد شوند را ندارد.

تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض درمان کوتاه مدت نور درمانی باعث بهبود علائم افسردگی در بیماران مبتلا به افسردگی فصلی می‌شود و آن را به گزینه های امن تر و موثرتر از در معرض مستقیم نور خورشید قرار گرفتن تبدیل می کند.

  1. باور غلط: مصرف ویتامین D بیشتر

 مکمل هایی مانند ویتامین D به طور قابل توجهی اثرات افسردگی و اثرات اختلالات عاطفی فصلی را تغییر نمی‌دهد.

ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی در ماهی قزل آلا، کنسرو ماهی تن، شیر گاو، زرده تخم مرغ و قارچ یافت می شود.

وقتی نور خورشید به پوست می خورد، سنتز ویتامین D آغاز می‌شود. همچنین می توانیم از اشعه ماورا بنفش هنگامی که به پوست برخورد می کند و منجر به سنتز  ویتامین D می شود، آن را دریافت کنیم.

برخی از مطالعات انجام شده در چند سال گذشته، ارتباطی را بین سطح پایین ویتامین D و افسردگی نشان دادند. با این حال این بدان معنی نیست  که سطح پایین ویتامین D علت بیماری است.

فقط این بدان معنی است که  چون افراد مبتلا به افسردگی فصلی در معرض نور قرار نگرفته اند سطح ویتامین D بدن آنها پایین آمده است.

در حقیقت یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داده است که هیچ تفاوت قابل توجهی بین دو گروه از افراد مبتلا به افسردگی فصلی که گروهی ویتامین D را مصرف می کنند و گروهی دیگر که مصرف نمیکنند، وجود ندارد.

گرچه شکی نیست که ویتامین D باید بخشی اساسی از رژیم های غذایی ما باشد، اما  متخصصان هنوز در مورد اینکه مصرف ویتامین D آیا گزینه مناسبی برای درمان افسردگی فصلی است یا نه  اظهار نظر نمی کنند.

درمان جایگزین باور غلط شماره ۲: درمان های دارویی

در حالیکه  مکمل های غذایی ممکن است به طور چشمگیری موثر نباشند، داروهای ضد افسردگی که توسط پزشک تجویز شده اند می توانند بسیار مفید باشند.

داروهای ضد افسردگی درمان مشخص تری برای کسانی است که علائمی را تجربه می کنند که به سلامتی و ایمنی آنها آسیب می رسانند. آنها می توانند اثرات افسردگی فصلی را کاهش دهند و در طی زمانی از سال که ممکن است افسردگی بروز دهد بسیار خوب عمل کنند.

قبل از استفاده از دارو باید با پزشک خود در مورد اینکه کدام داروی ضد افسردگی برای شما مناسب تر است صحبت کنید.

پزشک ممکن است برای مدت کوتاهی نسخه ای برای شما تجویز کند تا علائم از بین بروند یا ممکن است توصیه کند تا برای از بین بردن یک اختلال خلقی جدی تر، به مدت طولانی‌تری، دوزی از  دارو را مصرف کنید.

انواع مختلفی از داروهای ضد افسردگی وجود دارد. برخی برای افسردگی های جامع‌ تر و برخی دیگر برای علائم خاص هستند.

تعیین داروی مناسب به شما کمک میکند تا نتایج بهتری کسب کنید و زودتر بهبود یابید.

 افسردگی فصلی بهار و تابستان

در حالیکه فرا رسیدن فصل بهار نوید زندگی و انرژی جدیدی را برای بیشتر افراد می دهد، اما برای کسانی که از افسردگی رنج می برند، این تاثیر می تواند به شدت متفاوت باشد.

همچنین  افراد زیادی فصل تابستان را بهترین فصل می دانند. تابستان فصلی است که مدرسه ها تعطیل اند، هوا مساعد است و وقت زیادی برای تفریح وجود دارد.

 اما تابستان برای همه به معنای تفریح در آفتاب نیست و برخی از افراد در اثر فرارسیدن تابستان بیمار می‌شوند. این وضعیت به عنوان اختلال عاطفی فصلی یا افسردگی فصلی تابستان شناخته می‌شود.

6 علامت و نشانه  افسردگی بهار و تابستان

علائم خاص اختلال عاطفی فصلی با شروع تابستان، که گاهی اوقات افسردگی  تابستان نامیده می‌شود، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مشکل خواب مخصوصا بی خوابی های طولانی مدت.
  • اشتهای ضعیف
  • کاهش وزن
  • تحریک پذیری یا اضطراب شدید
  • بی قراری
  • رفتارهای خشونت آمیز
علل افسردگی تابستانی
  1. از آنجا که اعتقاد بر این است که، کمبود نور خورشید باعث افسردگی زمستانی میشود؛ بنابراین در معرض نور خورشید قرار گرفتن به مدت طولانی نیز منجر به این نوع  از افسردگی می شود.

خوب است بدانید نور زیاد خورشید تولید ملاتونین را متوقف میکند. ملاتونین همان هورمونی است که چرخه خواب و بیداری را تنظیم میکند.

روزهای طولانی تابستان به معنای فعالیت کمتری در کارخانه تولید ملاتونین در بدن شماست. کاهش این هورمون موجب کاهش میزان خواب شما و در نهایت بروز مشکلات خلقی و افسردگی می شود.

  1. علت دیگر برروز افسردگی تابستانی میتواند گرمای شدید تابستان باشد. زیرا نشان داده شده است که افراد مبتلا به این اختلال با الگوی فصلی می توانند در اثر گرمای تابستان مضطرب و خشمگین شوند.که این خشمگین شدن چیزی فراتر از خشمگین شدن در بقیه اوقات سال است.
درمان اختلال فصلی تابستان

درمان های زیادی برای این نوع افسردگی وجود دارد که در این مقاله به برخی از اثر بخش ترین روش ها اشاره شده است (بک لینک به دوره غلبه من برتر).

  • به دنبال اتاق‌های تاریک باشید: روند پیشنهادی درمان افسردگی فصلی تابستان که به نور خورشید مربوط می شود، برخلاف روش درمانی افسردگی زمستانی است.

از این رو به جای نور درمانی، به افرادی که مبتلا به افسردگی تابستانی هستند توصیه می‌شود وقت بیشتری را در اتاق‌های تاریک بگذرانند.

البته قرار گرفتن در معرض نور در طول روز، برای چند ساعت، می تواند در رسیدن به درمان موفقیت‌آمیز، موثر باشد.

  • به مکان هایی با تهویه مناسب و خنک بروید : بودن در مکان های سرد و یا با تهویه مناسب می تواند از شدت گرما کاسته و در بهبود افسردگی تابستانی مفید واقع شود.

به عنوان مثال اغلب سالن های سینما علاوه بر تاریک بودن  دارای تهویه مناسب  نیز هستند. ترموستات های آنها همیشه در کمترین دمای ممکن تنظیم می شوند، از این رو می توانند محل های مناسبی برای درمان افسردگی تابستانی نیز باشند.

  • داروهای ضد افسردگی: مصرف این نوع داروها، همانند زمان ابتلا به افسردگی زمستانی، می تواند مفید واقع شود.پ
روش های درمانی افسردگی به صورت کلی

در ادامه به بیان برخی روش های درمانی که می ‌توانند برای کمک به تسکین هر دو نوع افسردگی فصلی موثر باشند اشاره شده است. برخی از این روش ها می توانند به عنوان بخش مهمی از سبک زندگی تان نیز تبدیل شوند.

  1. درمان شناختی رفتاری: یکی از رویکردهای اصلی درمانی در روانشناسی محسوب می شود که به طور موثر افسردگی فصلی را نیز می تواند درمان کند.

تحقیقات نشان داده اند که تاثیرات این روش بیشترین ماندگاری را نسبت به سایر رویکرد های درمانی دارند.

این روش بر روی توسعه مهارت هایی برای بهتر کنار آمدن با فصول سال، تمرکز می کند ( مهارت های من برتر).

در این روش درمانگر برای پرورش دو نوع مهارت با بیمار کار میکند: مهارت های رفتاری و مهارت های تفکر(شناختی).

 مهارت های رفتاری شامل شناسایی، برنامه ریزی و انجام فعالیت های لذت بخش و جذاب در طول زمستان است.

 مهارت های شناختی نیز شامل یادگیری، شناسایی و به چالش کشیدن افکار منفی در طول زمستان است که باعث بروز  افسردگی زمستانی میشود.

 همچنین این روش بیماران را تشویق می کند تا مهارت هایی را که قبل از شروع علائم، برای کنترل خلق و خوی خود یاد گرفته و استفاده کنند تا از افسردگی فصلی جلوگیری نمایند.

  1. با توجه به افسردگی اهداف واقع بینانه ای تعیین کنید: کارهای بزرگ را به کارهای کوچک تقسیم کنید. سپس برای کارهایتان اولویت هایی تعیین کنید و هر انچه را که می توانید انجامش دهید.
  2. روابط دوستانه و اجتماعی تان را حفظ کنید: روابطتان را با دوستان و خانواده خود تقویت کنید. احتمالا در زمان افسردگی می خواهید تنها باشید، اما سعی کنید بر این حس غلبه کنید.
  3. کارهایی انجام دهید که باعث می شود احساس بهتری داشته باشید: دیدن یک فیلم سینمایی، باغبانی یا شرکت در فعالیت های مذهبی-اجتماعی می توانند در بهبود افسردگی شما بسیار موثر باشد.

انجام دادن کاری برای شخص دیگر نیز می‌تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید.

  1. به طور منظم ورزش کنید ( تاثیر افسردگی بر تمرکز و حافظه).
  2. توقع نداشته باشید که به سرعت خلق و خوی شما بهتر شود. برای بهبودی زمان لازم است.
  3. وعده های غذایی سالم و متعادل بخورید ( تاثیر افسردگی بر تمرکز و حافظه).
  4. تصمیمات بزرگ را به تاخیر بیندازید تا افسردگی برطرف شود:قبل از تصمیم گیری برای ایجاد یک تغییر مهم مانند، تغییر شغل، ازدواج یا طلاق، در مورد آن با کسانی صحبت کنید که شما را به خوبی می شناسند و دیدگاه عینی تری نسبت به وضعیت شما دارند.
  5. صبور باشید: بهتر است بدانید روند بهبودی افسردگی تدریجی می باشد. پس منتظر معجزه ای برای خوب شدن حالتان نباشید و بر نکات مثبت تمرکز کنید (محصولات کودکانه های 1 و 2).

در واقع تفکر منفی بخشی از افسردگی است، فکر کردن به نکات مثبت می تواند کمک کند تا آن را جایگزین افکار منفی کنید.

افسردگی فصلی و پاندمی کرونا

با همه گیری کرونا، استرس ها و نگرانی های مربوط به ادامه فاصله گذاری اجتماعی، از دست دادن شغل، عدم اطمینان اقتصادی و سلامتی خود و عزیزانمان به وجود می آید؛ در نتیجه هیچ کس  ایمن از علائم افسردگی، افزایش استرس و حتی احساس ناامیدی در این زمان ناراحت کننده نیست.

مقابله با افسردگی فصلی در اواسط یک بحران جهانی بهداشتی، می تواند یک فاجعه باشد. به همین منظور در اینجا چند روش برای مقابله با افسردگی فصلی همزمان با پاندمی کرونا اشاره خواهیم کرد.

  • با دوستان و خانواده خود در ارتباط باشید: اگرمنتظر نتایج آزمایش کرونای خود هستید ، در فاصله گیری اجتماعی قرار دارید  و یا همچنین در قرنطینه هستید، هنوز هم میتوانید روش های زیادی را برای برقراری ارتباط با دیگران پیدا کنید.
  • یک گردهمایی ویدیوی هفتگی با دوستان خود ترتیب دهید و در مورد هر چیزی که پیش می آید صحبت کنید. سعی کنید مکالمه را در صورت امکان با آرامش پیش ببرید.
  • امیدوار بمانید: اگر مبتلا به افسردگی  فصلی هستید، بنابر تجربه می دانید که چنین احساسی برای همیشه وجود ندارد.

کرونا نیز همیشگی نیست فقط در طی چند ماه، همه ما در زمینه درمان و واکسن که در زمان مشخصی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت پیشرفت چشمگیری خواهیم داشت. به یاد داشته باشید در انتهای تونل، نوری وجود خواهد داشت.

  • بر روی سرگرمی هایتان تمرکز کنید: سرگرمی نه تنها می تواند حواس پرتی خوبی باشد، بلکه می تواند رضایت بخش باشد و خلق و خوی شما را بهبود بخشد. همچنین می توانید سرگرمی های جدیدی را نیز تجربه کنید.
  • زمان استفاده از رسانه های اجتماعی و ارتباطی را کاهش دهید: اعلان‌ها، تیترها و صدای اخطارهای اخبار همه می‌توانند علائم افسردگی فصلی را تداوم ببخشند.

گرچه همه ما می خواهیم در مورد کرونا اطلاعات به روزی داشته باشیم؛ اما باید به یاد داشته باشیم که ما به آرامش و وقفه نیز نیاز داریم.

  • متعهد شوید که فقط دو بار در روز اخبار را تماشا می کنید- یک بار صبح و یک بار دیگر شب.
  • اعلان ها را در تلفن خود غیرفعال کنید، مگر اینکه کاملاً ضروری باشد.
  • اگر دیدن اخبار در حال حاضر بیش از حد مجاز است، تلویزیون را خاموش کنید، هیچ مشکلی ندارد.
  • مراجعه به یک درمانگر و مشاور را در برنامه خود بگذارید: درخواست یا پذیرش کمک تخصصی، نشانه شجاعت است نه ضعف.

 اگر کرونا در مورد بهداشت روانی چیزی به ما یاد داده  باشد، این است که ما به عنوان یک جامعه باید باهم همکاری  کنیم تا برچسب های مرتبط با افسردگی و سایر مشکلات بهداشت روانی را از بین ببریم.

 این امر به ویژه با توجه به اینکه هنوز عدم اطمینان و نگرانی پیرامون همه‌گیری وجود دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

 درمان ابزار بسیار قدرتمندی است، اما فقط در صورت استفاده موثر است. 

پیشگیری از افسردگی فصلی

از آنجا که زمان شروع الگوی افسردگی در زمستان بسیار قابل پیش بینی است، افراد با سابقه افسردگی فصلی ممکن است از درمان های ذکر شده در بالا،  قبل از پاییز برای جلوگیری و یا کاهش افسردگی بهره‌ مند شوند.

تا به امروز مطالعات بسیار کمی راه های پیشگیری از این نوع افسردگی را بررسی کرده اند و مطالعات موجود هیچ مطلب قانع ‌کننده ای  مبنی بر اینکه شروع نور درمانی یا روان درمانی زودتر از موعد می‌تواند از بروز افسردگی جلوگیری کند پیدا نکرده اند.

تنها درمان پیشگیرانه، درمان با داروهای ضد افسردگی است که ان هم با توجه به مطالعات صورت گرفته، عوارض جانبی زیادی را برای فرد دارد.

بنابراین افراد مبتلا به افسردگی فصلی اگر می‌خواهند برای جلوگیری از وقوع افسردگی زود هنگام، درمان را شروع کنند، باید با پزشک یا روانشناس خود مشورت کنند.

 

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بر روی ستاره‌ها کلیک کنید تا میزان رضایت‌مندی‌تان ثبت شود.

میزان رضایت‌مندی 0 / 5. شمارش آرا 0

هیچ نظری ثبت نشده است! شما اولین نفر باشید ...

0 0 پیام
امتیاز مطلب
0 پیام ها
بازخورد درون خطی
نمایش همه پیام ها
0
لطفا دیدگاه خود را بیان کنیدx