پرخوری عصبی و ابتلا به چاقی در بزرگسالان و کودکان

girl picking something eat out fridge 1 scaled

پرخوری عصبی یک بیماری است

پرخوری عصبی یا بولیمیا ، یک اختلال روانشناختی است که با مصرف بیش از حد غذا و عدم کنترل بر افزایش وزن همراه است. این اختلال معمولاً نتیجه‌ای از تعارضات روانی و عوامل فرهنگی است و می‌تواند به مشکلات جسمی و روانی جدی منجر شود.

در این مقاله، به بررسی ایتلا به این اختلال و عوامل مرتبط با آن پرداخته خواهد شد.

پرخوری چیست ؟

در سال‌های اخیر، پرخوری عصبی به یکی از مشکلات روانشناختی رایج در جوامع مدرن تبدیل شده است.

  • این اختلال بیشتر در زنان دیده می‌شود و ممکن است به دلایل فرهنگی و اجتماعی باشد.
  • افراد مبتلا به پرخوری عصبی به صورت مکرر و بی‌ رویه غذا می‌خورند، حتی زمانی که احساس سیری می‌کنند.
  • آن‌ها مقادیر زیادی غذا را در یک وعده میبلعند (حتی اگر سیر باشند و باعث ناراحتی آن‌ها شود)‌ و اغلب این کار را به تنهایی انجام می‌دهند و به سختی متوقف می‌شوند.
  • این افراد عموماً از نوعی غذاهای با ارزش غذایی پایین و کالری زیاد استفاده می‌کنند که منجر به افزایش وزن و چاقی می‌شود.

 

پرخوری عصبی بیماری چاقیعوامل پرخوری عصبی چیست؟

عوامل مختلفی در بروز بولیمیا نقش دارند.

  • یکی از این عوامل تعارضات روانی است. فشارهای روانی و استرس ممکن است باعث افزایش تمایل به خوردن غذا در افراد شود.
  • همچنین، عوامل فرهنگی نیز می‌توانند نقش مهمی در بروز پرخوری عصبی داشته باشند. فرهنگ‌هایی که مصرف بیش از حد غذا را قبول کرده و تشویق می‌کنند، ممکن است افراد را به بولیمیا سوق دهند.
  • این اختلال معمولاً در اوایل بزرگسالی شروع می‌شود.
  • تحقیقات اخیر در مورد پرخوری عصبی به درک دقیق و فزاینده ای از طیف ناهنجاری های بیولوژیکی و روانی مرتبط با این اختلال منجر شده است.
  • به نظر می‌رسد آسیب پذیریهای موروثی، فشارهای فرهنگی، و تجربیات نامطلوب فردی و خانوادگی، همگی در شروع رژیم غذایی افراطی و پرخوری نقش دارند.
  • پس از شروع، این رفتارها منجر به اختلالات فیزیولوژیکی متعددی می‌شود که برخی از آنها ممکن است به تداوم بیماری کمک کنند.

طبق آمار به دست آمده از هر ۸۰ زن یک نفر و از هر ۲۵۰ مرد یک نفر دچار اختلال پرخوری عصبی می‌باشند.

درمان پرخوری عصبی

دانشمندان مدارهای مغزی را که ممکن است زمینه ساز اختلال پرخوری و شرایط مرتبط باشد را کشف کرده اند.

رفتارهایی که در پیدایش بولیمیا تاثیرگذار است؛ منشاء هایی دارد که با شرایط روانپزشکی مانند اعتیاد به مواد مخدر و اختلال وسواس فکری-اجباری مرتبط است.

برخی محققان بر این باورند که این کار میتواند به راه های جدیدی برای درک و درمان اختلالات خوردن منجر شود.

 بدغذایی عصبی در کودکان

در شکل دیگری از پرخوری عصبی، افراد غذا را پایین نگه نمی‌دارند و از طریق استفراغ یا مسهل خود را مجبور به دفع آن می‌کنند.

 

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دانشمندان بر این عقیده‌اند که آیا پرخوری یک رفتار عادتی افراطی است یا یک عمل خودکار و تکراری که بدون توجه به نتیجه مطلوب حاصل می‌شود و مانند اعتیاد به مواد مخدر و سایر رفتارهای اجباری ادامه می‌یابد.

در رفتارهای همیشگی، یک عمل توسط یک هدف هدایت شود؛ مثلا غذا خوردن برای احساس سیری. اما در رفتارهایی مانند وسواس، ناخن جویدن و یا پرخوری عصبی؛ آن عمل توسط عوامل یا احساسات بیرونی هدایت می‌شود، مانند احساس غم و اندوه اضطراب و خشم و … که هدف آن کاهش یا پایان دادن به اضطراب است.

در مطالعات جدید، محققان فعالیت مغز افرادی که دارای این اختلال هستند را با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی بررسی کردند که بین دو ناحیه مغز که در ترویج عادات و تصمیم گیری در مورد حرکات بدن نقش دارند؛ ارتباط قوی تری نسبت به افراد بدون این اختلال مشاهده شده است، اتصالات بین پوتامن حسی حرکتی و قشر سینگولیت قدامی، که در تنظیم احساسات و یادگیری عادت‌ها نقش دارد، ضعیف تر بوده است.

همچنین الگوهای مشابهی در افراد مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر و اختلالات اجباری مانند احتکار و شستن بیش از حد دست ها دیده شده است.

یکی دیگر از روش‌های اسکن مغز، توموگرافی گسیل پوزیترون، نشان داده است: در افراد مبتلا به اختلالات خوردن، هرچه گیرنده‌های کمتری برای انتقال‌دهنده عصبی دوپامین، که نقش مهمی در یادگیری پاداش و عادت ایفا می‌کند، داشته باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که درگیر پرخوری عصبی شوند.

 

بدغذایی در کودکان نیز وجود دارد

 

روش های درمان بولیمیا

  •  مشاوره روان‌شناسی: مراجعه به یک روان‌شناس یا مشاور روان‌شناسی می‌تواند به شناخت عوامل موثر بر بولیمیا کمک کند و راه‌حل‌های مناسبی را برای مدیریت آن ارائه دهد.
  •  متخصص تغذیه: مشاوره با یک متخصص تغذیه ممکن است به افراد کمک کند تا الگوهای غذایی خود را تغییر داده و رژیم غذایی سالم‌تری را برای خود ایجاد کنند.
  •  تغییر در سبک زندگی: فعالیت‌های ورزشی و تمرینات فیزیکی می‌تواند به کنترل استرس و افزایش احساس رضایت و خوشحالی کمک کند. افزایش آگاهی در مورد تغذیه سالم و حفظ الگوهای غذایی منظم و سالم می‌تواند به جلوگیری از پرخوری عصبی کمک کند.
  •  درمان ترکیبی و همزمان: در صورت وجود اضطراب یا افسردگی همزمان با پرخوری عصبی، درمان همزمان برای این مشکلات نیز لازم است.
  •  مدیریت استرس: یادگیری تکنیک‌های مدیریت استرس مانند تمرینات آرامش، مدیتیشن و یوگا می‌تواند به کنترل پرخوری عصبی کمک کند.

حمایت و پشتیبانی از خانواده و دوستان نقش مهمی در مدیریت پرخوری عصبی دارد و ممکن است به افراد کمک کند تا با این مشکل مقابله کنند.

بولیمیا یک اختلال روانشناختی جدی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. زیرا این مشکل می‌تواند با مشکلات بسیاری همراه شود.

با توجه به شدت پرخوری عصبی، ممکن است نیاز به ترکیب چندین روش درمانی داشته باشید. بنابراین، مهم است که از یک فرد حرفه‌ای در حوزه سلامت روان کمک بگیرید تا بتوانید به کمک آن بهترین روش‌ درمان را برای خود انتخاب کنید.

 

غزل جعفری

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بر روی ستاره‌ها کلیک کنید تا میزان رضایت‌مندی‌تان ثبت شود.

میزان رضایت‌مندی 0 / 5. شمارش آرا 0

هیچ نظری ثبت نشده است! شما اولین نفر باشید ...

0 0 پیام
امتیاز مطلب
0 پیام ها
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
نمایش همه پیام ها
0
لطفا دیدگاه خود را بیان کنیدx