تاثیر گوشی بر کودکان و دانش آموزان

تاثیر گوشی بر کودکان و دانش آموزان

تلفن‌ های هوشمند فواید بسیاری دارند اما باید درنظر گرفت که نمیتوان تاثیر گوشی بر کودکان و دانش اموزان و حتی بزرگسالان را نادیده گرفت. تلفن‌ های همراه هوشمند به بخش جدایی ناپذیری از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌ اند. نقش آنها را در خانواده و جامعه و آموزش پررنگ است اما هر روزه اثرات منفی آن را در افراد مشاهده میکنیم.

درباره تاثیرات گوشی بر کودکان و زندگی ما بهتر است در حالی که فواید و امکانات متعددی را از آن‌ها دریافت میکنیم، تأثیرات منفی بالقوه‌ای که بر دانش‌آموزان دارند را نیز بشناسیم و درک کنیم. در این راهنمایی، ما اثرات مخرب مختلف تلفن همراه بر عملکرد تحصیلی، سلامت جسمی و روانی، تعاملات اجتماعی و رفاه کلی دانش آموزان را بررسی خواهیم کرد.

مهمترین تاثیر گوشی بر کودکان

حواس پرتی کودکان و کاهش بهره وری

یکی از مهم ترین ایرادات تلفن همراه برای دانش آموزان، افزایش پتانسیل حواس پرتی و کاهش بهره وری است.

  • حضور مداوم تلفن همراه می تواند توجه دانش آموزان را از درس و یادگیری مفید پرت کند و منجر به کاهش تمرکز شود.
  • اعلان‌های مکرر، اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی و سرگرمی‌های آنلاین می‌توانند به راحتی دانش‌آموزان را از مسئولیت‌های آموزشی خود دور کنند
  • و در نتیجه مدیریت زمان را در آنها ضعیف کرده
  • و عملکرد تحصیلی را کاهش دهند.

 

ساده ترین راه برای کنترل و مدیریت فضای مجازی:

تاثیر گوشی بر یادگیری و عملکرد تحصیلی

تحقیقات نشان داده اند استفاده بیش از حد از تلفن همراه با اثرات مضر بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان مرتبط است.

  • صرف زمان زیاد در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی
  • انجام بازی‌ها یا انجام فعالیت‌های غیرآموزشی در تلفن‌هایشان می‌تواند منجر به کاهش زمان مطالعه و عدم درگیری با مطالب آموزشی شود.
  • این در نهایت می تواند منجر به نمرات پایین تر، کاهش انگیزه و به خطر افتادن نتایج یادگیری شود.

تاثیر گوشی بر خواب کودکان

استفاده از تلفن همراه قبل از خواب می تواند الگوی خواب و کیفیت خواب کودکان را مختل کند. نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش تلفن همراه از تولید ملاتونین (هورمون تنظیم خواب) جلوگیری می کند.

  • دانش‌آموزانی که شب‌ها زیاد از تلفن‌هایشان استفاده می‌کنند ممکن است در به خواب رفتن، مدت زمان خواب کوتاه‌تر و کیفیت خواب ضعیف‌تر دچار مشکل شوند.
  • محرومیت از خواب می تواند بر عملکرد شناختی، دامنه توجه، حفظ حافظه و عملکرد کلی تحصیلی تأثیر منفی بگذارد.

گوشی میتواند بر سلامت جسمانی کودکان تاثیر بگذارد

تاثیر گوشی بر سلامت جسمانی کودکان بسیار اهمیت دارد. استفاده بیش از حد از تلفن همراه می تواند به مشکلات مختلفی در ارتباط با سلامت فیزیکی در بین دانش آموزان بیانجامد.

  • نشستنهای طولانی مدت
  • وضعیت نامناسب هنگام استفاده از تلفن می تواند منجر به مشکلات اسکلتی عضلانی مانند گردن و کمر درد، سندرم گردن و آسیب های فشاری مکرر شود.
  • علاوه بر این، زمان بیش از حد استفاده از صفحه نمایش می‌تواند چشم‌ها را تحت فشار قرار دهد و منجر به خستگی چشم، خشکی چشم و مشکلات بینایی شود.

تاثیر گوشی بر مشکلات روانی کودکان

تلفن همراه می تواند تأثیر عمیقی بر سلامت روان کودکان و دانش آموزان داشته باشد.

  • استفاده بیش از حد از پلتفرم رسانه های اجتماعی می تواند به احساس اضطراب، افسردگی، تنهایی و اعتماد به نفس پایین ختم شود.
  • قرار گرفتن مداوم در معرض زندگی دیجیتالی و فشار برای دستیابی به اعتبار اجتماعی و رقابت ناسالم می تواند بر سلامت روان دانش آموزان تأثیر منفی بگذارد.
  • علاوه بر این، استفاده بیش از حد از تلفن همچنین می‌تواند تعاملات اجتماعی چهره به چهره را مختل کند و منجر به احساس انزوا و جدایی از روابط واقعی شود.

کاهش مهارت های ارتباطی چهره به چهره

اتکای بیش از حد به تلفن های همراه برای برقراری ارتباط می تواند مانع رشد مهارت های ضروری ارتباط چهره به چهره دانش آموزان شود. پیامهای بیش از حد و تعاملات آنلاین ممکن است فرصت های تمرین موثر ارتباط کلامی و غیرکلامی، گوش دادن فعال و تفسیر نشانه های اجتماعی را محدود کند. این می‌تواند مانع از توانایی دانش‌آموزان برای ایجاد ارتباطات معنادار، مشارکت در کار مشترک و هدایت موقعیت‌های اجتماعی در دنیای واقعی شود.

با توجه به این که نمی‌توان گوشیهای هوشمند را به کلی حذف کرد اما لازم است از آنها به شکلی مناسب و مدیریت شده استفاده کرد. برای اینکه بیشتر بدانید به آموزش سری بزنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بر روی ستاره‌ها کلیک کنید تا میزان رضایت‌مندی‌تان ثبت شود.

میزان رضایت‌مندی 0 / 5. شمارش آرا 0

هیچ نظری ثبت نشده است! شما اولین نفر باشید ...

0 0 پیام
امتیاز مطلب
0 پیام ها
بازخورد درون خطی
نمایش همه پیام ها
0
لطفا دیدگاه خود را بیان کنیدx