چطور یک بچه حرف گوش نکن را کودکی مطیع بار بیاوریم ؟

حساب بردن بچه حرف گوش نکن

بچه حرف گوش نکن، صرفا برای عصبی کردن پدر و مادر خود، از قوانین سرپیچی نمیکند!

دلایل زیادی برا نافرمانی از پدر و مادر وجود دارد که تا ریشه حرف گوش نکن بودن فرزندتان را نیابید، نمی توانید راهکار مناسبی برای مقابله با این وضعیت اتخاذ کنید.

کودکی که در مقابل والدینش می ایستد و نافرمانی دارد، در واقع تمایل دارد که موقعیت را کنترل کند و به دلیل اینکه دوست ندارد کنترل موقعیت از دستش خارج شود، به طرز کلافه کننده ای لجباز می شود!

والدین بچه های حرف گوش نکن، همیشه هیجان های منفی زیادی را در طی روز تجربه می کنند. لذا در این مقاله قصد داریم ابتدا به شما کمک کنیم ریشه نافرمانی کودکتان را بیابید و سپس ۳ راهکار برای طریقه رفتار با بچه حرف گوش نکن، ارائه داده ایم.

چرا یک بچه حرف گوش نکن داریم ؟

 

۱لج لجبازی کودک بچه حرف گوش نکن. مخالفت کردن والدین یکی از دلایل لجاجت

اگر از آن دسته والدینی هستید که تعداد «نه» گفتن های شما در طول روز خیلی زیاد است و خیلی دست رد به خواسته های کودک خود می زنید، ناخواسته و دائما در حال آتش افزونی نافرمانی فرزندتان هستید!

 

 

در واقع اولین و مهم ترین ریشه حرف گوش نکن بودن فرزندان، مخالفت های پی در پی والدین است.

۲. حد و مرزهای تعریف نشده کودک را به لجاجت وادار میکند.

اگر برای فرزندتان حد و مرزهایی تعیین کنید که دلایل این حد و مرزها برای او نامشخص باشد، او را در چرخه نافرمانی می اندازید.

سعی کنید اگر قانونی را برای او میگذارید آن را با دلیل مشخص بیان کنید تا اطاعت کردن از ان قانون برایش راحت تر باشد (بک لینک به مقاله ۴ گام علمی برای تربیت بچه حرف گوش کن).

۳. برچسب زدن به کودک باعث لجاجت میشود.

اگر دائما به فرزند خود برچسب های منفی نظیر، حرف گوش نکن، نافرمان، لجباز، یک دنده و … میزنید. او خود را بر اساس این برچسب ها در ذهنش تعریف می کند و نافرمان بودن بخشی از هویت او خواهد شد.

بنابراین هر چه بیشتر به انها برچسب بزنید، تعداد دفعاتی که به حرف شما گوش نمی کند، افزایش خواهد یافت.

۴. محیط خانواده سمی کودک را لجباز میکند.

از اصلی ترین دلایل نافرمانی کودکان، محیط خانه سمی است. یعنی بزرگ شدن در خانواده ای که دائما با هم بر سر مسائل ریز و درشت بحث می کنند و حتی در مواقعی با صدای بلند با هم صحبت می کنند ناخوداگاه فرزندی نافرمان را به دنبال خواهد داشت . لذا هر چه اعضای خانواده به یکدیگر و به صحبت های هم احترام بیشتری بگذارند، فرزندشان بیشتر از والدین خود حساب خواهد برد.

میخوای بدونی چطوری میشه بچه ازت حساب ببره؟

با بچه حرف گوش نکن چکار کنیم ؟

بسیاری از والدین در مقابل نافرمانی کودکان، تنها یک راهکار انتخاب میکنند: خشم و عصبانیت.

تنبیه، خشم، تهدید به هیچ عنوان راهکارهای مقابله ای درستی در مقابل بچه حرف گوش نکن نیستند و این واکنش ها تنها کودک را نافرمان تر میکند. در حقیقت در مقابل خشم شما، او نیز به شما بی احترامی شدیدتری نشان خواهد داد.

درمان و مدیریت لجبازی کودکان چهار ساله و لجاجت کودکراهکارهای تربیتی برای بچه های حرف گوش نکن

۱.قاطع باشید و توضیح کافی ارائه دهید.

  • رفتارهای نامناسب کودک نباید موجب از کوره در رفتن شما و آغاز جنگ با او شود. بلکه باید با لحنی قاطع و مهربان به آنها بفهمانمید که در حال نافرمانی از قوانین شما هستند و روی قانون خود و اجرای آن مصمم باشید.

شما میتوانید دوست فرزند خود باشید و در عین حال برای او حد و مرزهای دقیق و عملی تعیین کنید. این دو با هم در تناقض نیستند.

  • سعی کنید توضیح کافی برای کاری که از انجام دادن ان، کودک خود را منع می کنید بدهید (بک لینک به مقاله ۴ گام علمی برای تربیت بچه حرف گوش کن).
  • اگر در مقابل بچه لجبازتان، خود را ببازید و یا کوتاه بیایید نیز، کمکی به حل این مساله نکرده اید و چه بسا نافرمانی در موقعیت های بعدی افزایش پیدا خواهد کرد.

۲. با لجاجت او همدلی کنید.

بچه حرف گوش نکن، هیجان منفی خود را با نافرمانی از والدین نشان می دهد.

ممکن است او از یک مساله دیگر ناراحت باشد که قادر به حل آن نیست و این تعارض را با سرپیچی از قوانین شما نشان می دهد. ممکن است گرسنه باشد و یا شب قبل به خوبی نخوابیده باشد. به هر حال، دلیل این نافرمانی هر چه که باشد، باید با او بدون قضاوت رفتارش، همدلی کنید و به او بفهمانید که میدانید حال او خوب نیست.

گاهی اوقات یک همدلی به ظاهر ساده، بخش زیادی از بدحالی ها و بدقلقی های فرزند را حل می کند. این را به عنوان والد یک بچه حرف گوش نکن و بدقلق می گویم. بنابراین همدلی را هرگز فراموش نکنید.

3. به انها حق انتخاب دهید.

گاهی اوقات فرزند ما به دلیل احساس خودمختاری سرکوفت خورده، با ما به جنگ قدرت برمیخیزند. لذا تنها راهی که میتوانید خود را از درگیری با نافرمانی های کودک خود نجات دهید، این است که به او القا کنید که او قدرت انتخاب در این موقعیت را دارد و اوست که این وضعیت را اداره می کند.

مثلا زمانی که میخواهید او غذای سالم بخورد و می دانید که بر سر خوردن آن لجبازی خواهد کرد، به او دو یا سه نوع غذا پیشنهاد دهید و از او بخواهید از میان انها انتخاب کند. به این نکته نیز توجه کنید که او متوجه این خواهد شد که تمام انتخاب ها بر مبنای قانون شماست، لذا باید انتخاب هایتان را جذاب کنید و از علایق او نیز به عنوان جزئی از گزینه ای که شما پیش رویش میگذارید استفاده کنید.

نافرمانی های بچه­ حرف گوش نکن ، ریشه در نرسیدن به خواسته هایش دارد.

 این خواسته ها یا از طرف شما درک نشده اند و یا برای انجام ندادن انها دلایل منطقی و مناسبی ارائه نداده اید. به هر حال طوفانی راه افتاده است که شما را درگیر این نافرمانی کرده است و پس بهتر است برای مقابله با این طوفان آماده باشید.

 عاقلانه است که راهکارهای ارائه شده در این مقاله را از همین الان امتحان کنید.

 

 

یادتان باشد، زندگی آموختنی و ساختنی است و شما آفریدگار آن هستید.

 

سلاله سادات اصل علوی پایدار

دکتری روانشناسی سلامت

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بر روی ستاره‌ها کلیک کنید تا میزان رضایت‌مندی‌تان ثبت شود.

میزان رضایت‌مندی 3.6 / 5. شمارش آرا 10

هیچ نظری ثبت نشده است! شما اولین نفر باشید ...

3.3 4 پیام
امتیاز مطلب
0 پیام ها
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
نمایش همه پیام ها
0
لطفا دیدگاه خود را بیان کنیدx