با بی اشتهایی فرزندم چه کنم ؟ ۱۰ راهکار علمی برای رفع بی اشتهایی در کودک

بی اشتهایی کودکان

زمانی که بحث عادت غذایی کودکان مطرح است، بی اشتهایی فرزند یک مشکل عام به نظر می‌رسد.والدین همیشه میپرسند باید با بی اشتهایی فرزند چه کنم اما بهتر است؛ آماده هر گونه اتفاق غیر قابل پیش بینی دیگر در او باشید.او ممکن است یک روز تمایل زیادی به غذا خوردن نداشته باشد و روز دیگر در تمام طول روز در حال خوردن باشد!یا ممکن است، در بازه ای زمانی یک غذای خاص را  از شما بخواهد؛ در روز دیگری به طور ناگهانی از خوردن آن امتناع کند.

برخوردن به بی اشتهایی کودکان به صورت مقطعی، امری طبیعی است و ریشه در شکل گیری اختیار و استقلال در فرزندتان دارد.در واقع فرزند شما در حیطه غذا خوردن دوست دارد خیلی زود کنترل اوضاع را به دست بگیرد و در ذهنش میگوید من تصمیم میگیرم چه غذایی و چقدر بخورم.

 در ادامه 10 راه حل رفع مسئله برای بی اشتهایی کودک بیان شده است:

آیا بی اشتهایی کودکان خطرناک است ؟

ایا تا به حال به دلیل امتناع از خوردن، نگران وضعیت بی اشتهایی فرزند خود شده اید؟ زیرا او ، رشد مناسبی نداشته و با محدودیت های غذایی مواجه است.در چنین وضعیتی باید دست به کار شوید و با برخی راهکارهای علمی، مشکل بی اشتهایی فرزندتان را رفع کنید.اما پیش از آن، خوب است بدانید که تغذیه نادرست در کودکان و بی اشتهایی چه پیامدهایی دارد:

  1. کودکان بی اشتها در مدرسه، خانواده و ارتباطات میان فردی و حتی مسائل اجتماعی دچار مشکل میشوند.
  2. نمیتوانند به درستی از پس موقعیت های گوناکون زندگی شان برایند.زیرا تغذیه یکی از عوامل بسیار مهم در داشتن سلامت روان است.
  3. در واقع، به دنبال بی اشتهایی و نخوردن غذا در طولانی مدت، فرزند شما ممکن است به اختلال های اضطرابی یا اختلال وسواس فکری-عملی(OCD) مبتلا شود و مشکلات در روابط میان فردی زیادی برایش به وجود بیاید.
  4. علاوه بر این کودکانی که به درستی غذا نمیخورند، با مشکلات فیزیکی و جسمی زیادی رو به رو خواهند شد که برخی از آنها شامل موارد زیر است:با بی اشتهایی فرزندم چه کنم ؟
  • گیجی و احساس خستگی ناشی از فشار خون پایین
  • ضربان قلب پایین
  • بی آبی بدن
  • استخوان ها و ماهیچه های ضعیف
  • قاعدگی و یائسگی زودرس

بنابراین پیش از انکه بی اشتهایی کودکان تبدیل به امری مزمن شود، لازم است با راهکارهای خانگی و علمی، آن را درمان کنید.

درمان بی اشتهایی کودکان شما

برای درمان بی اشتهایی کودکان در مراحل اولیه می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

1.تجربه غذا خوردن را شاد کنید.

    • در هنگام غذا به صورت خانوادگی دور میز بنشینید و با گفت و شنود و خنده، فرزندتان را به پیوستن به دور میز ترغیب نمایید.

2.با خوردن غذا همزمان از مزه و بافت آن تعریف کنید.با بی اشتهایی کودک چه کار کنم ، بدغذایی ،‌ اشتهای کودک

    • طوری نشان دهید که واقعا از خوردن آن غذا در حال لذت بردن هستید.
    • حواستان باشد خیلی به مفید بودن و ضروری بودن آن اشاره نکنید، زیرا همین مساله باب لجبازی را برای فرزندتان باز می کند.

3.یک بازه زمانی برای خوردن در نظر بگیرید.

  • مثلا ۲۰ دقیقه؛ و اگر پس از ۲۰ دقیقه فرزندتان هیچ غذایی نخورد، به او اصرار نکنید.
  • غذای دیگری به او پیشنهاد ندهید و تا زمان غذا خوردن بعدی او را آزاد بگذارید.
  • این کار موجب میشود سیستم عصبی مغز برای غذا خوردن تنظیم شود.

برای دادن غذاهای جدید به کودکان، پیش از پیشنهاد به او، به دیگر اعضای خانواده آن را ارئه دهید.

4. تنوع غذایی خانواده را بالا ببرید.

  • این را بدانید ممکن است کودک بعد از ۱۰ الی ۱۵ بار تلاش برای امتحان کردن غذایی جدید، برای خوردن آن تمایل نشان دهد.
  • سریع نا امید نشوید و دایره غذایی او را با این کار افزایش دهید.

5. اجازه دهید فرزندتان با غذا بازی کند.

  • آن را لمس کند و اماده کثیف کاری به هنگام غذا خوردن باشید.
  • هر چه فرزندتان در خوردن غذا استقلال بیشتری را احساس کند، مساله بی اشتهایی اش کاهش می یابد.غذا نخوردن کودکان ، تغذیه کودک ، همکاری کودک

6. پنج وعده غذایی در روز برای خوردن فرزندتان در نظر بگیرید.

  • وعده هایی که میتوانند حتی خیلی کم باشد؛ اما خوردن خوراکی های سالم در میان غذاهای اصلی هرچند کم، موجب می شود اشتهای کودکتان افزایش یابد.

7. غذا ها را به در ظرف هایی جذاب بریزید و یا با غذا ها شکل های جالب درست کنید تا خوردن ان برای فرزندتان لذت بخش باشد.

8. در صورتی که فرزند شما بالای ۳ سال است میتوانید چشم های او را ببندید و بازی «حدس بزن چه غذایی است» بکنید.با انجام این بازی میتوانید میوه ها و خوراکی های مفید را که در زمان های دیگر تمایلی به خوردن شان ندارد، به او بدهید.

9. میتوانید برای ایجاد ترغیب به خوردن در کنار غذایشان ماست یا سس های مخصوص کودکان بگذارید و اجازه دهید خودشان غذایشان را به آنها آغشته کنند و بخورند.

10. در صورت امکان برای اماده کردن غذا از کودک خود کمک بگیرید.با این کار بخشی از احساس کنترل و حق انتخاب را به او میدهید و لجبازی او بر سر غذا نخوردن کاهش می یابد.همچنین این کار خودکار آمدی و اعتماد به نفس او را نیز افزایش می دهد.

۴ عادت والدین که باعث افزایش بی اشتهایی و لجبازی میشود

علاوه بر اینکه برای کاهش بی اشتهایی کودک خود میتوانید از این راهکارهای بالا استفاده کنید، برای دامن نزدن به افزایش بی اشتهایی او نیز از انجام دادن کارهای زیر بپرهیزید. این کارها یک بی اشتهایی یا بدغذایی کودک را که امری ساده است تبدیل ببه یک لجبازی تمام عیار می‌کند:

۱. با یک قاشق و بشقاب غذا فرزندتان را دنبال نکنید. این کار او را بیشتر مجاب به نخوردن می کند تا از شما توجه بیشتری را دریافت کند.

۲. او را مجبور به خوردن نکنید. او همانند هر انسان دیگری میداند که بدنش به چقدر غذا نیاز دارد. اصرار شما به خوردن، تنها باعث میشود بی اشتهایی جای خود را به لجبازی بر سر غذا خوردن یا نخوردن بدهد.

۳. برای غذا خوردن از تهدید استفاده نکنید. تهدید تنها هیجان های منفی کودکتان را فعال می کند و موجب می شود به هنگام غذا خوردن، خشم و یا اضطراب را تجربه کند.

۴. برای ترغیب فرزند به غذا خوردن، از پاداش استفاده نکنید. زیرا در این وضعیت، غذا خوردن کودکتان شرطی می شود و از غذا خوردن لذت نخواهد برد و تنها به دنبال پاداشی بیرونی بعد از غذا خوردن است.

۵. دعا خواندن و آرزو کردن برای بازشدن اشتهای فرزند کاری را از پیش نمیبرد و شما را از پیگیری برای پیدا کردن یک راه حل موثر بازمیدارد.

با بی اشتهایی فرزندم چه کنم ؟

خوب است بدانید که هر چقدر مساله بی اشتهایی کودکان امری طبیعی است، همان قدر هم حائز اهمیت است و باید به موقع و با راهکارهای دقیق، این مساله را حل کنید.

حل صحیح این مساله موجب میشود نه تنها بی اشتهایی کودک رفع شود، بلکه لجبازی او نیز کاهش یابد. این در صورتی است که استفاده از راهکارهای نادرست برای غذا خورن کودک نیز باعث میشود، نه تنها امتناع از غذا خوردن رفع شود؛ بلکه هیجان های منفی دیگری را نیز تجربه کند. همچنین ممکن است در بزرگسالی با اختلال های جسمانی و روانشناختی متعددی رو به رو شود.

یادتان باشد، زندگی آموختنی و ساختنی است و شما آفریدگار آن هستید.

سلاله سادات اصل علوی پایدار

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بر روی ستاره‌ها کلیک کنید تا میزان رضایت‌مندی‌تان ثبت شود.

میزان رضایت‌مندی 4 / 5. شمارش آرا 3

هیچ نظری ثبت نشده است! شما اولین نفر باشید ...

0 0 پیام
امتیاز مطلب
0 پیام ها
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
نمایش همه پیام ها
0
لطفا دیدگاه خود را بیان کنیدx